Evcil hayvanlar insanların kendileriyle ve doğayla daha sağlıklı ilişkiler kurmalarına büyük katkı sağlıyor. Evcil hayvan bakımı ve beslenmesi için gösterilen hassasiyetler insanların sorumluluk duygularını güçlendiriyor, dostluk duygularını pekiştiriyor. Başka bir canlıyla kurulan empati, insanların birbirlerini anlamalarına ve gerçek ihtiyaçlarını görmelerine yardımcı oluyor.
- Evcil hayvanınız için temizlik programı oluşturmalısınız.
- Temizlik için uygun araç ve gereçleri kullanmalısınız.
- Evcil hayvanınızın tırnak bakımını ihmal etmemelisiniz.
- Tüylerini düzenli olarak tıraş etmelisiniz.
- Evcil hayvanınızı veterinere düzenli olarak götürmelisiniz.
- Evcil hayvanınızın beslenmesi için doğru ürünleri tercih etmelisiniz.
- Evcil hayvanınızın beslenmesinde porsiyon boyutunu korumalısınız.
- Bağırsak parazitlerine karşı duyarlı olmalısınız.
- Evcil hayvan ürünleri Ofix.com’da!
Evcil hayvan bakımı ve beslenmesi, içinde bulunduğumuz pandemi döneminde daha da önemli hale geldi. Koronavirüs salgını bizler için olduğu kadar evcil hayvanlar için de zorlu bir süreci beraberinde getirdi. Koronavirüsün hayvanlara da yayılma riski olduğu için evcil hayvan sahipleri, minik dostlarımızın insanlarla ve diğer hayvanlarla etkileşimini sınırlandırmak durumunda kaldı. Salgın sürecinde uygulanan sosyal izolasyon önlemleri, evcil hayvanların dışarıda serbestçe dolaşmalarını sınırlandırdı, evde daha fazla vakit geçirmelerine yol açtı.
- Koronavirüs salgını evcil hayvanlar için de zorlu bir süreci beraberinde getirdi.
Evcil hayvanların bu süreci sağlıklı bir şekilde atlatabilmeleri için bakım ve beslenmelerine çok önem verilmesi lazım. Peki, evcil hayvan bakım ve beslenmesinde nelere dikkat etmek gerekir? Evcil hayvanların pandemi sürecini sağlıklı şekilde atlatabilmeleri için hangi önlemleri almak gerekir? Ofix Blog‘da bugünkü yazımızda, evcil hayvan bakımı ve beslenmesi konusunu ele alacağız. Pandemi döneminde evcil hayvan bakımı ve beslenmesi hakkında nelere dikkat edilmesi gerektiğini merak ediyorsanız, bu yazımızda çok şey bulabilirsiniz.
Evcil hayvanınız için temizlik programı oluşturmalısınız.
Evcil hayvanların temizliği belirli periyotlarla düzenli şekilde yerine getirilmeli. Evcil hayvanlar için uygulanacak temizlik rutinleri hayvanların fiziksel ve psikolojik açıdan sağlıklı ve mutlu olmalarını sağlar. Bu rutinleri oluştururken evcil hayvanınızın türüne ve gerçek ihtiyaçlarına uygun konuları belirlemelisiniz. Bazı temizlik rutinlerinin günlük olarak yerine getirilmesi gerekir. Bazı temizlik rutinlerinin ise haftada bir veya iki haftada bir yerine getirilmesi yeterli olabilir. Evcil hayvanınız için belirlediğiniz temizlik rutinlerini düzenli şekilde uygularsanız, kendisi ve çevreniz için sağlıksız koşulları önler, daha sağlıklı günler geçirebilirsiniz.
- Evcil hayvanınızın temizlik rutinlerini düzenli şekilde yerine getirmelisiniz.
Evcil hayvanınızı yıkamak için su ve uygun temizlik ürünlerini kullanmalısınız. Evcil hayvanınızı yıkayamadığınız durumlarda kuru şampuan tercih edebilirsiniz. Fakat suyla yapılan temizlik işlerinin kuru şampuanlarla yapılan temizlikten daha etkin çözümler sunduğunu unutmamalısınız. Suyla yapılan temizlik işleri evcil hayvanınızın tüylerinin daha canlı ve parlak görünmesini sağlar. Suyun sağladığı etkin çözümler, evcil hayvanınızın deri ve gözeneklerinin nefes almasını sağlar. Aynı zamanda da kötü koku oluşumunu önler. Suyla yapılan temizlikten evcil hayvanınız psikolojik olarak da daha olumlu etkilenir.
Temizlik için uygun araç ve gereçleri kullanmalısınız.
Evcil hayvanların bakım ve temizliği için özel olarak geliştirilmiş çok sayıda ürün bulunmakta. Evcil hayvanınızın bakım ve temizliği için doğru ürünleri seçerseniz hem daha etkin sonuçlar alırsınız, hem de ev içinde oluşabilecek sağlık risklerini ortadan kaldırabilirsiniz. Örneğin, kediniz veya köpeğinizi yıkamak için özel küvet ve hortumları kullanmanız evcil hayvan bakımı ve temizliğinde büyük kolaylık sağlar. Evcil hayvan bakımı ve temizliğinde kullandığınız araçları başka herhangi bir işte kullanmamalısınız. Aksi durumda, evcil hayvanınızdan başkalarına veya başkalarından evcil hayvanlarınıza çeşitli enfeksiyon geçişleri olabilir.
- Evcil hayvanınızın tırnakları olması gerekenden daha kısa veya uzun olmamalı.
Evcil hayvanınızın tırnak bakımını ihmal etmemelisiniz.
Evde tırnaklı hayvan bakıyorsanız, tırnak bakımını ihmal etmemelisiniz. Kedi ve köpek gibi tırnaklı hayvanların bakım ve temizliğinde tırnak bakımı çok önemli. Evcil hayvanınızın tırnakları gereğinden uzun olması durumunda bazı sağlık riskleri oluşturabilir. Uzun tırnaklar aynı zamanda kırılmaya karşı daha yatkındır. Evcil hayvan bakımı ve temizliği sırasında tırnak bakımı için de özel ürünleri kullanmalısınız.
Tüylerini düzenli olarak tıraş etmelisiniz.
Evcil hayvan bakımı ve temizliğinde dikkat edilmesi gereken konulardan biri de tüylerin düzenli olarak tıraş edilmesidir. Özellikle köpek besleyenler için bu konu büyük önem taşır. Düzenli olarak tıraşı yapılan köpeklerde tüy dökme sorunu çok nadir görülür. Köpeğinizin daha canlı ve parlak tüylere sahip olmasını istiyorsanız tüylerini düzenli olarak tıraş etmeye özen göstermelisiniz. Tüy dökülmelerini azaltmak içinse günlük tarama işlerini ihmal etmemelisiniz.
- Evcil hayvanınızın tüylerini düzenli tıraş ederseniz tüyleri daha canlı ve parlak görünür.
Evcil hayvanınızı veterinere düzenli olarak götürmelisiniz.
Evcil hayvanların veteriner serüveni sahip olunan ilk gün başlar. Evcil hayvanınızı edindikten sonra yapmanız gereken ilk iş veterinere götürüp sağlık kontrolünden geçirmektir. Evcil hayvanınızın aşılarının yapılmasını sağlamalı, kendisi ve çevreniz için olası sağlık risklerini ortadan kaldırmalısınız. Tıpkı insanlar gibi evcil hayvanlar da düzenli olarak sağlık kontrolüne ihtiyaç duyar. Evcil hayvanınızda daha önce gözlemlemediğiniz belirtiler görmeye başlarsanız, vakit geçirmeden veterinere başvurmalısınız. Herhangi bir hastalığın olup olmadığını anlamayı sağlayan veteriner muayeneleri, evcil hayvanların daha sağlıklı ve uzun ömürlü olmalarını olanaklı kılmakta. Yeni doğmuş evcil hayvanınızın aşı takvimini de veteriner kontrolünde belirlemeli ve bu takvime uygun şekilde aşılarını yaptırmalısınız.
Evcil hayvanınızın beslenmesi için doğru ürünleri tercih etmelisiniz.
Evcil hayvan beslenmesiyle ilgili olarak en sık görülen yanlışlardan biri, evde pişirilen yiyeceklerle beslenmesini sağlamaktır. Oysa evde pişirilen yiyeceklerden pek çoğu evcil hayvanınız için uygun olmayabileceği gibi, sağlıklı beslenmesine katkı sağlayamayabilir. Bu noktada, “Evcil hayvanım ne verirsem yiyor,” türünden yaklaşımlar içinde olmamalısınız. Sağlıklı beslenmek insanlar için olduğu kadar hayvanlar için de bir haktır. Evcil hayvanınızın sağlıklı beslenmesi için doğru ürünleri tercih etmelisiniz. Evcil hayvanlar için üretilen mamalar, ihtiyaç duydukları vitamin ve mineraller bakımından zengin gıdalardır. Evcil hayvanınıza vereceğiniz diğer besinlerde bu bileşenler gerekli düzeyde olmayabilir.
- Porsiyon boyutuna dikkat etmezseniz evcil hayvanınız sağlıklı büyüyemez.
Evcil hayvanınızın beslenmesinde porsiyon boyutunu korumalısınız.
Evcil hayvan beslenmesiyle ilgili en sık görülen yanlışlardan biri de beslenme sırasında porsiyon boyutuna dikkat etmemektir. Porsiyon boyutu evcil hayvanların türleri, cinsleri ve yaşlarına göre farklı olabilmekte. Bu konuda en doğru bilgileri veterinerinizden alabilirsiniz. Evcil hayvanınızı beslerken porsiyon boyutunun ihtiyacının üzerinde olması kilo almasına yol açar ve hareket kabiliyetini azaltır. Porsiyon boyutunun küçük olması ise sağlıklı gelişmesini engeller. Evcil hayvanınızın daha uzun ömürlü olması için beslenmesinde porsiyon boyutunu korumalısınız.
Bağırsak parazitlerine karşı duyarlı olmalısınız.
Evcil hayvan bakımı ve beslenmesinde bağırsak parazitleriyle mücadele büyük önem taşımakta. Nitekim bu parazitler hayvanların ölümüne bile yol açabilmekte. Evde beslenen kedi ve köpeklerde bakım ve beslenmede yapılan yanlışlar, parazit oluşumuna yol açabiliyor. Evde köpek besliyorsanız çiğ et, kedi besliyorsanız süt vermekten kesinlikle kaçınmalısınız. Çiğ et, köpeklerin bağırsaklarında parazit oluşumuna yol açar. Süt ise kedilerin ishal olmasına yol açar. Kedilere süt verilir mi, diye merak ediyorsanız cevabı hayırdır. Çünkü sütün sindirilmesi için gerekli olan laktoz enzimi kedilerde yoktur. Bu nedenle kedilere verilen süt ishale neden olur. Aynı şekilde, yavru kedilere de süt vermemek gerekir. Üstelik, yavru kediler süt konusunda çok daha savunmasızdır. Yavru kedilere verilen süt, hayatlarını kaybetmelerine bile yol açabilir. Kedilerin beslenmesinde kedi süt tozu kullanabilirsiniz.
- Köpeğinize çiğ et verirseniz bağırsak paraziti oluşur.
Evcil hayvan ürünleri Ofix.com’da!
Evcil hayvan sahipleri gayet iyi bilir ki, bu varlıkların ailenin diğer üyelerinden hiçbir farkı yoktur. Ofix.com olarak biz de bu bağlamda, gıda ve mutfak kategorimiz içinde evcil hayvan ürünleri satışına başladık. Böylelikle minik dostlarımızın sağlıklı beslenmelerine katkı sağlamak istedik. Sitemizde satışını yaptığımız gıda ürünlerine evcil hayvan mamalarını ekleyerek farklı beklentilere cevap verecek şekilde kategorimizi zenginleştirdik. Halihazırda tırnaklı hayvan mamalarını satışa açarak girdiğimiz bu kulvarda önümüzdeki süreçte kedi kumu ve başka çeşit mamaları da satışa açacağız. Sitemizde satışı devam eden evcil hayvan ürünlerini incelemek için burayı veya aşağıdaki bannerı tıklayabilirsiniz.
Tüm okurlarımıza sağlıklı, keyifli ve bol kazançlı günler diliyoruz…