Hyun Suk Kim, Samsung’un CEO’su olmayı nasıl başardı?

Güney Kore merkezli teknoloji şirketi Samsung, elektronik ürünler ve akıllı cihazlar pazarında çok önemli bir konuma sahip. 2019 itibariyle 91.3 milyar dolarlık değeriyle dünyanın en değerli 5. markası konumunda bulunan Samsung, 2018 yılında çok önemli bir karar aldı ve şirketin CEO’luğuna her biri kendi alanında uzman üç ismi atadı. Bu kararla birlikte, Samsung bileşenlerinin CEO’luğunu Ki Nam Kim, mobil ve IT işlerinin CEO’luğunu Dong Jin Koh üstlenirken, tüketici elektroniğinin CEO’luğunu Hyun Suk Kim üstlendi. Ofix.com sitesinin online alışveriş rehberi Ofix Blog‘da her Pazartesi yer verdiğimiz başarı hikayeleri köşemizde bu hafta, Hyun Suk Kim‘in hayatından kesitler sunarak başarı hikayesini okurlarımızla paylaşacağız. 

Kısaca Hyun Suk Kim

Hyun Suk Kim, 23 Ocak 1961 tarihinde dünyaya geldi. Lisans eğitimini 1983 yılında Güney Kore’nin başkenti Seul’de bulunan Hanyang Üniversitesi‘nde elektrik mühendisliği alanında tamamladı. Lisans eğitiminin ardından yüksek lisans için ABD’ye gitti. 1987 yılında ABD’nin Oregon eyaletinde bulunan Portland Devlet Üniversitesi‘nde elektrik mühendisliği alanında yüksek lisansını tamamladı. Ardından Seul’e döndü ve 1992 yılında Samsung ailesine kıdemli araştırmacı olarak katıldı.

1990’lı yıllarda Samsung, bilgi teknolojileri ve özellikle de cep telefonu pazarında gücünü arttırmak için yazılım altyapısını güçlendirmeye başlamıştı. Kuruluşu 1938 yılına kadar uzanan Samsung, 1960’ların ikinci yarısından itibaren teknoloji alanında yönelmişti. Samsung bünyesinde kurulan Samsung Electronics Devices, Samsung Electro-Mechanics, Samsung Semiconductor & Telecommunications’ gibi şirketler, tüketici elektroniği pazarında Samsung‘un 1970’lerden itibaren büyük bir ivme yakalamasını sağlamıştı. Güney Kore’nin Suwon şehrinde kurulan televizyon fabrikasında ürettiği ilk siyah beyaz televizyonunu 1970 yılında piyasaya sunan Samsung, kendi yükselişine paralel bir şekilde Güney Kore’de pek çok alanda gelişime öncülük yapmıştı.

Hyun Suk Kim‘in Samsung‘a katıldığı dönemde şirket, cep telefonları ve yarı iletkenlere ilgili çok önemli Ar-Ge çalışmalarını sürdürmekteydi. Bu dönemde Kim, Samsung‘un Ar-Ge ekibinde yer aldı. Ve ileride çığır açacak pek çok teknolojinin geliştirilmesinde önemli roller üstlendi. Uzmanlık alanına giren yarı iletkenlerle ilgili olarak ABD’de edindiği deneyimleri Samsung için kullandı. Elde ettiği başarılar sayesinde önce Samsung Electronics Devices‘ın yarı iletkenler biriminin yöneticiliğine yükseldi. Ardından, Samsung‘un bellek bölümünün yönetimini üstlendi.

Hyun Suk Kim ve Samsung

Hyun Suk Kim‘in Samsung içinde yıldızının parlaması 2000’li yıllarda artarak devam etti. Bu dönemde Samsung‘un cep telefonları ve yarı iletkenler pazarında elde ettiği güç, diğer ürün gruplarının çok daha ötesine ulaştı. 2001 yılında piyasaya sunulan SPH-i300, Samsung‘un bu pazardaki yükselişinin habercisiydi. 2005 yılından itibaren LCD teknolojisine yaptığı yatırımlar sayesinde şirket, ileride akıllı telefon pazarında büyük bir güce ulaşacaktı. Bu süreçte Hyun Suk Kim, Samsung‘un büyümesinde çok önemli bir rol üstlenen B2B satış işlerinin yönetimini de üstlendi.

2006 yılında şirket yönetimi, görüntüleme teknolojilerinin yönetimini de Hyun Suk Kim‘e devretti. Kim‘in yönetimi altında Samsung‘un hem TV ve monitör, hem de dijital cihazlarda pazar gücü arttı. Öyle ki, geliştirilmesine büyük katkı yaptığı Bordeaux serisi monitörler, bugüne kadar Samsung‘un en fazla sattığı ürünlerden biri olmayı başardı. Bu başarıları sonucunda Kim, 2009 yılında Ar-Ge’den sorumlu kıdemli başkan yardımcılığına atandı. 2012 yılında Güney Kore merkezli Akıllı TV Forumu‘nun başkanlığını üstlenen Kim, 2014 yılında Endüstriyel Sanayi Madalyası ile ödüllendirildi. Güney Kore hükümeti tarafından verilen bu ödül, Kim‘in yanı sıra Samsung markası için de büyük bir gurur kaynağı oldu.

2017 yılında Hyun Suk Kim, Samsung‘un tüketici elektroniği başkanlığını üstlendi. Bu dönemde Samsung, bağlı şirketleri ve iştirakleriyle birlikte Güney Kore ekonomisinde çok önemli bir konuma yükseldi. Öyle ki, yıllık geliri Güney Kore’nin GSYİH’nın yüzde 17’si düzeyine ulaştı. Güney Kore’nin toplam ihracatının beşte birini gerçekleştiren şirket, Hyun Suk Kim yönetiminde tüketici elektroniği pazarında büyük bir güce ulaştı. 2018 yılında Samsung‘un üç CEO’sundan biri olarak ataması yapılan Hyun Suk Kim, diğer iki CEO Ki Nam Kim ve Dong Jin Koh‘la birlikte 2021 yılına kadar bu görevini sürdürecek.

Ofis dostu Samsung ürünleri Ofix.com’da!

Hyun Suk Kim‘in başarı hikayesini kısaca özetlediğimiz bu yazımızı bitirmeden önce, online ofis marketiniz Ofix.com‘un verilerine göre ofislerin en sık sipariş verdiği Samsung ürünleri içinde ilk üçte yer alanları kısaca tanıtacağız. OfixPlus kurumsal müşteri platformumuzda kurumsal müşterilerimiz için sunduğumuz özel fırsatlardan yararlanmak için burayı tıklayabilirsiniz.

Samsung MLT-D116L Siyah Toner

Listemizin ilk sırasında, Samsung MLT-D116L siyah toner var. Lazer baskı teknolojisine sahip bu ürünlerin baskı kapasitesi yaklaşık 3000 sayfa. Bu ürünler için uyumlu yazıcıları buradan öğrenebilir ve sipariş oluşturabilirsiniz.

Samsung MLT-D111L Siyah Toner

Listemizin ikinci sırasında, Samsung MLT-D111L siyah toner var. Bu ürünler de lazer baskı teknolojisine sahip, baskı kapasitesi ise yaklaşık 1800 sayfa. Bu ürünler için uyumlu yazıcıları buradan öğrenebilir ve sipariş oluşturabilirsiniz.

Samsung MLT-D101S Siyah Toner

Listemizin üçüncü sırasında, Samsung MLT-D101S siyah toner var. Bu ürünler de yine lazer baskı teknolojisine sahip, baskı kapasitesi ise yaklaşık 1500 sayfa. Bu ürünler için uyumlu yazıcıları buradan öğrenebilir ve sipariş oluşturabilirsiniz.

Ofix.com‘da satışı devam eden diğer Samsung ürünlerini buradan inceleyebilirsiniz.

Tüm okurlarımıza başarı hikayeleri ile dolu bir hafta diliyoruz…

İlgili yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir