Merhaba sevgili beyaz yakalılar! Bu haftaki blogumda da yine Ofix.com üzerinden yapılan alışverişlere dair çok önemli veriler derledim. Hani şirketinizde satınalma departmanınızda çalışan o kıymetli ablalar, abiler ve kardeşleriniz var ya, işte özellikle onlar için çok önemli veriler paylaşıyorum her hafta. Devir ekonomi devri, alışveriş yaparken ne alacaklarını ve neyi nereden alacaklarını iyi bilmeleri lazım. Aynı zamanda da genel eğilimleri bilmek, piyasanın deyim yerindeyse havasını koklamak lazım. Bu hafta temizlik bezleri ve özellikle toz bezi satışlarımızla ilgili bazı veriler paylaşmak istiyorum.
Temizlik bezi diyerek geçme, tanı!
Bildiğiniz gibi, temizlik yaparken en sık kullanılan ürünlerin başında temizlik bezleri geliyor arkadaşlar. Kullanım yeri ve özelliklerine göre temizlik bezleri arasında önemli birtakım farklılıklar mevcut. En sık kullanılan temizlik bezlerini mutfak bezleri, yer bezleri, cam bezleri ve toz bezleri şeklinde sınıflandırabiliriz.
- Temizlik bezlerini doğru yerde kullanırsanız etkin sonuçlar alabilirsiniz.
Temizlik bezleri grubunda benim sevgili şirketim Ofix.com, özellikle toz bezi çeşitleri bakımından oldukça geniş bir yelpazeye sahip. Yüzeylerde toz, kıl veya tüyleri temizlemek için kullanılan toz bezleri, özel yapıları sayesinde kirleri yüzeylerden temizlemeyi kolaylaştırmakta ve günlük temizlik işleri için harcanan süreyi kısaltmakta. Ofislerde masa ve mobilyaların, masaüstü gereçlerin ve aksesuarların temiz ve güzel görünmesi için tozların alınmasını sağlayan toz bezleri, müşterilerimizin öteden beri en fazla sipariş verdiği ürünler arasında yer almakta.
Korona döneminde hijyen bezleri daha fazla talep gördü.
Korona döneminde yaşanan değişimler, pek çok ürün grubunda olduğu gibi toz bezi satışlarımıza da yansıdı arkadaşlar. Bu yıl Ocak-Mart döneminde toz bezlerinde elde ettiğimiz yüksek satış miktarını, korona döneminde değişen temizlik ve hijyen ihtiyaçları doğrultusunda Mart-Eylül döneminde elde edemedik. Bu dönemde dezenfektanlar başta olmak üzere diğer temizlik ürünlerine yönelik artan talep, toz bezlerine ilgiyi azalttı.
- Elektronik cihazlarınızı ıslak mendille değil, mikrofiber bezle temizlemelisiniz.
Bununla birlikte, Eylül ayı itibariyle toz bezi satışlarımızı incelediğimizde, Eylül ayındaki satışlarımızın Mart ayını da geçerek yılın en yüksek noktasına ulaştığını görüyoruz. Bunun bir nedeni, toz bezlerine yönelik talebin yeniden artması olduğu gibi, bir diğer nedeni de bu grupta açtığımız yeni ürünlerin müşterilerimizin taleplerine uygun nitelikte olmasıdır. Sitemizde satışına yeni başladığımız ürünlerle bu gruptaki çeşitliliğimizi arttırırken, ofislerde toz alma ihtiyaçları için sunduğumuz ekonomik çözümleri de arttırdık.
Temizlik bezleri grubunda yıl içinde en çok sattığımız ürünümüz Zanix Mikrofiber Temizlik Bezi 32 x 32 cm 4 Adet – Karışık Renkler oldu. Öyle ki bu ürünümüz, en çok sattığımız temizlik bezleri listesindeki liderliğini her dönem korudu. Korona döneminde temizlik bezlerinden farklı olarak hijyen bezlerine yoğun bir talep patlaması gerçekleşti. Bu dönemde hijyen bezi grubunda en çok sattığımız ürünümüz Rulopak R-6122 Hijyen Bezi 400 Adet – Beyaz oldu.
- Zanix Mikrofiber Temizlik Bezi 32 x 32 cm 4 Adet – Karışık Renkler
Temizlik bezlerine talep yeniden artmaya başladı.
Eylül ayıyla birlikte hijyen bezlerine talep düşerken temizlik bezlerine talep yeniden artmaya başladı sevgili arkadaşlar. Özellikle mikrofiber bezler bu süreçte daha fazla ön plana çıktı. Temizlik bezlerinde sepet ortalaması 2.7 olarak gerçekleşirken, müşteri başına ortalama 11.6 adet temizlik bezi siparişi verildi. Temizlik bezleri en çok Şişli, Sarıyer, Kadıköy, Ataşehir ve Başakşehir’den sipariş verildi.
Bu hafta derlediğim veriler bu şekilde. Ofisiniz veya ev için temizlik bezi almak istiyorsanız, burayı tıklayarak hem ekonomik, hem de kaliteli pek çok ürünü kendiniz inceleyebilirsiniz. Sitemizde kurumsal müşterilerimiz için sunduğumuz özel fırsatlardan yararlanmak içinse burayı tıklayabilirsiniz.
Haftaya görüşmek üzere.
Ofixboy…